Sider

Etiketter

17.mai (1) Advent (1) Baking (5) Blomster (1) bursdag (3) bøker (1) camping (6) dans (1) egg (1) elsker (4) Familie (10) farger (1) ferie (3) finnmarksløpet (2) fornyelse (2) forventninger (2) FOTO (1) GIVE-AWAY (2) GreenGate (1) helse (2) Hjem (9) høst (3) håndarbeid (5) Innkjøp (8) inspirasjon (1) IS (1) jentene mine (1) Jul (4) kaker (3) kjendiser (1) kjærlighet (2) kjøkken (1) Klær (1) Kos (8) kosthold (6) kulde (2) lunsj (1) MAT (10) mine kjære (3) nasjonaldag (1) natur (4) nyttårsfeiring (1) oppussing (3) premier (1) påske (3) samhold (1) Shopping (2) sol (2) sommer (7) sorg (1) Soverom (1) sport (1) stil (6) strikking (6) stue (3) tradisjoner (4) trening (1) ute (9) vann (1) Vinter (7) votter (2)

fredag 27. januar 2012

ENDELIG FREDDAN

Nok en arbeidsuke er over og fredagen er ett faktum. Vi pakker pikkpakkt vårt og drar til fjells til campingvogna og spikerteltet vårt. Det ligger 20 minutters kjøretur hjemmefra. Ikke så veldig langt, men langt nok når man ev. må kjøre hjem en tur. Butikken er 5 minutter unna.
Jeg har pakket strikketøyet, ei god bok og Ninento3DS min med meg. Ja er jeg litt barnslig har egen DS;)

Vi må faktisk til fjells nå for å finne skikkelig med sne slik at vi kan ake og gå på ski.

Her ett lite stemningsbilde fra 2.juledag 2011.




God helg!

torsdag 26. januar 2012

STRIKKING ER GØY

Her er mitt nye strikkeprosjekt og ikke minst mitt største prosjekt på lang tid. Genser til eldstejenta, strikkes i str. 14 år. Hun ønsket seg rød og hvit, da blir det rød og hvit. Gleder meg til å få den ferdig. Er klar til å starte med ermene. Bildet av ferdig resultat kommer.

onsdag 25. januar 2012

ENDELIG HEADER

Nå har jeg endelig klart å lage meg en skikkelig header som jeg selv også ble fornøyd med. Ett par bilder fra Henningsvær, Photoscape og litt hjelp fra ei KG og bloggvenninne så ble det så bra.

Her kommer flere bilder fra Henningsvær, ett nydelig sted i Lofoten. Jeg har vært der to ganger og drar mer enn gjerne tilbake igjen.



torsdag 12. januar 2012

KNERTEN

Det kommer stadig nyheter fra Maarud, denne gang er det KNERTEN har fått æren av å pryde posene. Vi vil nok kjøpe den for å prøve og kanskje det blir en hit for lillemor.

tirsdag 10. januar 2012

PROSJEKT STR. 14 ÅR

I løpet av de neste to dagene skal fruen begi seg ut på ting hun ikke kan.



Har i dag vært og kjøpt mønster og garn for å begynne og strikke genser til eldstejenta, bunnfarge rød med hvitt mønster. Valgte heldigvis raglanfelling, håper det går greit med mønster;) Oppskrift fra Dalegarn, garn FALK.
Har jo strikket noen store gensere tidligere, men det er mange-mange år siden, må bare få TID nok til å bli ferdig fortest mulig.
Bilde kommer senere.

I morgen skal jeg og bestevenninna mi på swingkurs, 4 ganger. Jo gleder meg litt da, gøy å danse swing. Mannen er ikke glad i å danse, ei heller god. Derfor er det kjekt å kunne litt dersom man er på fest og andre ber meg opp;)

torsdag 5. januar 2012

MANNEN SIN DAG

I dag fyller mannen år og vi er klar for kaffeselskap i kveld. Til en forandring har ikke fruen bakt som en gal og vasket alle gulv, det er jo mørkt ute, ingen ser om det ikke er perfekt, rent og pent...

Har for første gang bakt blåbærrullade, håper den blir like god som alle de andre jeg har smakt tidligere.



Har brukt denne oppskriften:

BLÅBÆRRULLADE

6 EGGEHVITER
3 DL. SUKKER
Piskes stivt, jeg pisker eggehvitene først og tar i litt og litt sukker og pisker alt lenge.


Så tar jeg 1 pose vaniljesauspulver (uten koking)
og blander den forsiktig i.


Ha bakepapir på et stekebrett, smør papiret med olje, smør eller bakefett på sprayboks.
Ha røren utover bakepapiret og stek ved 175 grader i 25 minutter.


Avkjøl kaken i 15-20 minutter, snu den opp ned og ta papiret forsiktig av.


Pisk 3 dl fløte til krem og bre den utover kaken, dryss over 250 gram blåbær (jeg kjøpte frosene i butikken, tina de og tok vekk litt av saften)
Og rull kaken forsiktig sammen som en rullekake, legg den på et fat og sett den kjølig før servering!



Ostekake med gelelokk:

1 pakke Bixit-kjeks
100 g smør smeltes og blandes med kjeksen
1 pk sitrongele blandes ut med 2,5 dl kokende vann
2 pk mandarin kremost
1 pk lettrømme
60 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 pk kremfløte piskes lett og tilsettes til slutt

Kaken skal ikke stekes.



Jeg pisker først osten og rømmen i håp om å få den klumpefri. Dersom fyllet blir flytende etter at du har tilsatt geleèn sett den i kjøleskapet og rør i den ved jevne mellomrom.
Geleèn til lokket kokte jeg i går kveld og lot den stå på kjøkkenbenken til i morges. Av erfaring har jeg satt geleèn på toppen for tidlig og mye har rent ned på fatet. Nå ble alt igjen på toppen, takk til mamma for godt tips.